Gå til hoved-indhold

Gode råd til valg af bil til at trække campingvognen med

Hvis du står og skal vælge din nye bil til at trække campingvognen med, er der mange ting at holde øje med. Her har vi samlet lidt gode råd til valg af bil hvis du skal køre med campingvogn.

Det vigtigste er at din bil er godkendt til at trække vægten af campingvognen, udover det er der noget udstyr der bare giver en større køreglæde når man skal på campingtur.

Fem hurtige gode råd til ekstra udstyret

1. Klimaanlæg eller aircondition

Vælg en bil med aircondition eller klimaanlæg, det gør det bare mere rart at kunne regulere temperaturen både om sommeren og om vinteren.

2. Navigation

Mange nyere biler har indbygget navigation der gør det nemmere at finde campingpladserne.

3. Fartpilot / adaptiv fartpilot

Ofte skal man køre mange kilometer med campingvognen med fast hastighed f.eks. på motorvejen. Fartpilot gør det meget mere bekvemt at køre nemt, og alle nyere biler har det.

4. Bakkamera

Bakkameraet gør det lettere at koble campingvognen på bilen, så kan du komme rigtig tæt på uden at bakke ind i den, hvis bakkameraet er for dyrt, kan et godt alternativ være baksensor.

5. 13-polet fremfor 7-polet

Vælg en bil med 13-polet stik fremfor 7-polet. Det sikrer at køleskabet virker mens du køre så du kan holde madvarer kolde, samt at baklys og tågelyset fungerer på campingvognen.